Tritium Lights

Tritium Lights zijn verlichte vluchtrouteaanduiding bordjes, gebaseerd op de werking van tritiumgas. Deze bordjes worden toegepast als permanent verlichte vluchtrouteaanduiding zonder dat daarvoor aparte noodstroomvoorziening noodzakelijk is. Ze werken volledig zonder accu’s, lampjes en aansluitkabels en geven toch licht gedurende 15 jaar (en langer).

Zonder dat u het wellicht wist heeft u al kennis gemaakt met deze vorm van vluchtrouteaanduiding. De gangpadverlichting en aanduiding van nooduitgangen in vliegtuigen worden al meer dan 50 jaar voorzien van dit soort verlichting. Door voortdurende research en verbetering van de producten is de fabrikant er in geslaagd een ongeëvenaarde lichtopbrengst en lichtverdeling te realiseren.

Tritium Lights voldoen aan vele Europese en internationale voorschriften en zijn toegelaten door het Ministerie van VROM.

Onze armaturen zijn zowel leverbaar met het pictogram gebaseerd op NEN 6088 als met het nieuwe pictogram gebaseerd op NEN-EN-ISO 7010.

Het door elkaar gebruiken van beide series is niet toegestaan. Voorlopig kunt u de NEN 6088 pictogrammen alleen nog bestellen om enkele stuks te vervangen. Voor nieuwe projecten adviseren wij alleen nog maar de NEN-EN-ISO 7010 pictogrammen te hanteren.

Toepassing van tritium verlichting in een vliegtuig

Toepassing van tritium verlichting in een vliegtuig

Voordelen van Tritium Lights

Klik voor grote weergave

Goedgekeurd door TNO en conform NEN gecertificeerd door het expertisecentrum Regelgeving Bouw.

Onze klanten

Onze producten zijn te vinden bij zowel grote als kleine organisaties.